מג'דרה

1 כוס עדשים חומים, שהושרו למשך הלילה, שטופים ומסוננים
1 כוס אורז
בצל קצוץ
שום
כמון, כורכום, מלח, אבקת מרק

לבשל את העדשים בהרבה מאד מים רותחים, עם 1 כפית כורכום, 1 כפית כמון ושן שום חתוכה למשך 30 ד', עד לריכוך.
לסנן את העדשים ולשמור כוס וחצי מנוזלי הבישול
לטגן בסיר בצל ושום עד להזהבה
להוסיף את האורז ולטגן טיגון קצר
להוסיף את העדשים ולטגן עוד קצת
להוסיף את נוזלי הבישול (או מים)
להביא לרתיחה, להוסיף מלח ואבקת מרק, להנמיך להבה ולבשל 20 ד' בסיר מכוסה.

מקור התמונה