קציצות פרסה – כפתיקס דה פרסה

2 ק"ג פרסה
2 תפו"א
2 בצל גדול
7 ביצים
1/2 ק"ג בקר טחון
קמח מצה
מלח פלפל
שמן לטיגון
1 כפית מרק עוף

1. מבשלים במים + 1 כף מלח פרסה, תפו"א ובצל כ- 15 ד' לאחר הרתיחה. מסננים.
2. טוחנים בפולסים במעבד מזון (או במטחנת בשר) פרסה ובצל יחד ותפו"א בנפרד.
3. את הפרסה והבצל משאירים במסננת ללילה לפחות במקרר, שיגירו נוזלים.
4. מוסיפים לפרסה 6 חלמונים, בשר טחון, תפו"א, מלח, פלפל ו1-2 כפות קמח מצה.
5. מכינים בלילה מ 6 חלבונים, 1 ביצה ומעט מים, מקציפים היטב במזלג.
6. מכינים קערית עם קמח מצה וקערית עם חלק מתערובת החלבונים.
7. צרים קציצות בעזרת כף, טובלים קודם בקמח, אח"כ בביצה ומטגנים במחבת בשמן חם עמוק.
8. מסדרים את הקציצות המטוגנות בתבנית אפיה. יוצקים מעל 1 כפית אבקת מרק מומסת ב 1 כוס מים, אופים 10 דקות בחום בינוני ומשאירים בתנור לאחר האפיה.

בתיאבון !