לוקחים בחשבון:
- מס' הסועדים
- מצרכים שיש בבית
מכינים טבלה עם טור לכל ארוחה:
חלבון פחמימה ירק מבושל או מרק סלט
א
ב
ג
ד
ה
ו
שבת
ממלאים את הטבלה במנות אהובות, אפשר להיעזר ברשימות, כדי לשמור על גיוון:
חלבון:
- מנה חלבית
- עוף
- קטניה
- בקר
- דג
פחמימה:
- פסטה
- אורז
- פתיתים
- תפו"א
- בורגול
- קוסקוס
- נודלס
- מאפה
- תירס
מדפיסים את כל המתכונים, מתייקים בקלסר לפי ימים, מכינים רשימת קניות ומזמינים מהסופר בדיוק לפי הרשימה.
אפשר לבשל יום מראש או בבוקר לפני שיוצאים לעבודה.
בתיאבון