- ביצה – אפשר למנוע בריחת התוכן מביצה סדוקה בעת הרתחה אם מוסיפים למים הרותחים מקל גפרור שהודלק וכובה.
- ביצה – ביצים קשות כדאי לחתוך בסכין רטובה, כך החלמון לא יתפורר.
- בצל – בצל כדאי לשמור במקרר – כך אין דמעות בזמן החיתוך.
- גבינה – לפני שמגרדים גבינה – כדאי למשוח את המגרדת בשמן, כך הגירוד קל יותר והגבינה לא נדבקת למגרדת.
- גזר – בזמן טיגון – להוסיף חתיכת גזר לשמן החם, השמן לא יתיז וישאר צלול.
- חלב – לפני שמרתיחים חלב בסיר – להרטיב את הסיר במים. כך החלב לא ידבק לסיר.
- כרובית – בבישול כרובית, למניעת ריח – להוסיף למים כמה פרוסות תפו"א חי או לחם לבן.
- לימון – לגלגל על משטח העבודה כמו מערוך, כדי לשחרר את המיץ לפני הסחיטה.
- עגבניות – מומלץ להוסיף קמצוץ סוכר חום לרטבי עגבניות – לאחידות הטעם ומיתון החמצמצות.
- קטניות – בבישול קטניות או קלחי תירס – אין להוסיף מלח. המלח מקשה את הקטניות במהלך הבישול.
- שום – לשמור במקפיא, להפשיר לפי הצורך תחת זרם מים חמימים. השום יתקלף מעצמו.
- תפו"א – כדי למנוע גלישה של מי הבישול מהסיר, בבישול תפו"א למשל – למרוח מעט מרגרינה על דפנות הסיר קרוב לשפתו, או להוסיף מעט שמן או מרגרינה למים.