טיפים

  • ביצה – אפשר למנוע בריחת התוכן מביצה סדוקה בעת הרתחה אם מוסיפים למים הרותחים מקל גפרור שהודלק וכובה.
  • ביצה – ביצים קשות כדאי לחתוך בסכין רטובה, כך החלמון לא יתפורר.
  • בצל – בצל כדאי לשמור במקרר – כך אין דמעות בזמן החיתוך.
  • גבינה – לפני שמגרדים גבינה – כדאי למשוח את המגרדת בשמן, כך הגירוד קל יותר והגבינה לא נדבקת למגרדת.
  • גזר – בזמן טיגון – להוסיף חתיכת גזר לשמן החם, השמן לא יתיז וישאר צלול.
  • חלב – לפני שמרתיחים חלב בסיר – להרטיב את הסיר במים. כך החלב לא ידבק לסיר.
  • כרובית – בבישול כרובית, למניעת ריח – להוסיף למים כמה פרוסות תפו"א חי או לחם לבן.
  • לימון – לגלגל על משטח העבודה כמו מערוך, כדי לשחרר את המיץ לפני הסחיטה.
  • עגבניות – מומלץ להוסיף קמצוץ סוכר חום לרטבי עגבניות – לאחידות הטעם ומיתון החמצמצות.
  • קטניות – בבישול קטניות או קלחי תירס  – אין להוסיף מלח. המלח מקשה את הקטניות במהלך הבישול.
  • שום – לשמור במקפיא, להפשיר לפי הצורך תחת זרם מים חמימים. השום יתקלף מעצמו.
  • תפו"א – כדי למנוע גלישה של מי הבישול מהסיר, בבישול תפו"א למשל  – למרוח מעט מרגרינה על דפנות הסיר קרוב לשפתו, או להוסיף מעט שמן או מרגרינה למים.