תכנון תפריט שבועי

לוקחים בחשבון:

  • מס' הסועדים
  • מצרכים שיש בבית

מכינים טבלה עם טור לכל ארוחה:

     חלבון   פחמימה   ירק מבושל או מרק   סלט

א

ב

ג

ד

ה

ו

שבת

ממלאים את הטבלה במנות אהובות, אפשר להיעזר ברשימות, כדי לשמור על גיוון:

חלבון:
  • מנה חלבית
  • עוף
  • קטניה
  • בקר
  • דג
פחמימה:
  • פסטה
  • אורז
  • פתיתים
  • תפו"א
  • בורגול
  • קוסקוס
  • נודלס
  • מאפה
  • תירס

שומרים את כל המתכונים בתיקיה על שולחן העבודה / במועדפים, או מדפיסים ומתייקים בקלסר לפי ימים, מכינים רשימת קניות ומזמינים מהסופר בדיוק לפי הרשימה.

אפשר לבשל יום מראש או בבוקר לפני שיוצאים לעבודה.

 

כמויות מקסימום לארוחות חג:
אדם ממוצע לא צפוי לאכול יותר מק"ג מזון בארוחה

  • מנה ראשונה – כ 200 גר' לסועד
  • סלט – כ 250 גר' לסועד
  • מנה עיקרית – כ 250 גר' בשר לסועד
  • תוספת – 200 גר' לסועד
בתיאבון