לוקחים בחשבון:
- מס' הסועדים
- מצרכים שיש בבית
מכינים טבלה עם טור לכל ארוחה:
חלבון פחמימה ירק מבושל או מרק סלט
א
ב
ג
ד
ה
ו
שבת
ממלאים את הטבלה במנות אהובות, אפשר להיעזר ברשימות, כדי לשמור על גיוון:
חלבון:
- מנה חלבית
- עוף
- קטניה
- בקר
- דג
פחמימה:
- פסטה
- אורז
- פתיתים
- תפו"א
- בורגול
- קוסקוס
- נודלס
- מאפה
- תירס
שומרים את כל המתכונים בתיקיה על שולחן העבודה / במועדפים, או מדפיסים ומתייקים בקלסר לפי ימים, מכינים רשימת קניות ומזמינים מהסופר בדיוק לפי הרשימה.
אפשר לבשל יום מראש או בבוקר לפני שיוצאים לעבודה.
כמויות מקסימום לארוחות חג:
אדם ממוצע לא צפוי לאכול יותר מק"ג מזון בארוחה
- מנה ראשונה – כ 200 גר' לסועד
- סלט – כ 250 גר' לסועד
- מנה עיקרית – כ 250 גר' בשר לסועד
- תוספת – 200 גר' לסועד
בתיאבון