לוקחים בחשבון:
- מס' הסועדים
- מצרכים שיש בבית
מכינים טבלה עם טור לכל ארוחה:
חלבון פחמימה ירק מבושל או מרק סלט
א
ב
ג
ד
ה
ו
שבת
ממלאים את הטבלה במנות אהובות, אפשר להיעזר ברשימות, כדי לשמור על גיוון:
חלבון:
-
מנה חלבית
-
עוף
-
קטניה
-
בקר
-
דג
פחמימה:
-
פסטה
-
אורז
-
פתיתים
-
תפו"א
-
בורגול
-
קוסקוס
-
נודלס
-
מאפה
-
תירס
שומרים את כל המתכונים בתיקיה על שולחן העבודה / במועדפים, או מדפיסים ומתייקים בקלסר לפי ימים, מכינים רשימת קניות ומזמינים מהסופר בדיוק לפי הרשימה.
אפשר לבשל יום מראש או בבוקר לפני שיוצאים לעבודה.
כמויות מקסימום לארוחות חג:
אדם ממוצע לא צפוי לאכול יותר מק"ג מזון בארוחה
- מנה ראשונה – כ 200 גר' לסועד
- סלט – כ 250 גר' לסועד
- מנה עיקרית – כ 250 גר' בשר לסועד
- תוספת – 200 גר' לסועד
בתיאבון