מרק עדשים

מרק עדשים מהיר (בעיקר אם משתמשים בעדשים מוכנים קפואים)

500 גר' עדשים, מושרים ללילה, שטופים היטב ומסוננים (או קפואים מוכנים)
2 בצלים גדולים
3 שיני שום קצוצות
מים רותחים
רסק עגבניות קטן
חופן אורז
אבקת מרק
1 לימון שלם, שטוף וחתוך לשמיניות

לטגן בצל, להוסיף מעט שום ולטגן, להוסיף את העדשים לטיגון קצר.
להוסיף מים רותחים 3 ס"מ מעל גובה העדשים, רסק עגבניות ואבקת מרק ולהביא לרתיחה
להוסיף חופן אורז, לבשל על אש קטנה עד שהעדשים מתרככים,
להוסיף מים לפי הצורך – לשמור על גובה של מס' ס"מ מעל לעדשים.
בסוף הבישול להמליח לפי הצורך, להוסיף שמיניות לימון ומים רותחים עד לסמיכות הרצויה,
להביא לרתיחה נוספת ולהוריד מהאש.

בתיאבון