סטייק סליסבורי Salisbury steak

אוקיי, סטייק סליסבורי זה הכי לא סטייק, אלא תערובת של בשר טחון בצורה שאיכשהו מזכירה אולי סטייק, אבל מה שבטוח – זה טעים לאללה.

המצרכים לסטייק סליסבורי :

תערובת הבשר
750 גר' טחון בקר
1 כוס קוואקר
1/2 כוס קטשופ
1 כף חרדל דיז'ון
2 ביצים

הרוטב
2 בצלים, פרוסים
רוטב וורצ'סטרשייר
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כוסות מים רותחים

שמן זית לטיגון
פירה תפו"א להגשה

וככה מכינים :

  • מערבבים את הבשר, הקוואקר, הביצים הקטשופ והחרדל לעיסה אחידה,
  • מחלקים ל 6 קציצות שטוחות גדולות ומטגנים בשמן זית 5 דקות מכל צד, לא מזיזים תוך כדי טיגון כדי שהקציצות לא יתפרקו, הופכים בזהירות ומוציאים בזהירות.
  • באותו שמן מטגנים את הבצל בסבלנות טיגון יסודי,
  • מוסיפים רוטב וורצ'סטר ומקרצפים את תחתית הסיר
  • ממיסים אבקת מרק בצל וקורנפלור ב 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים, מביאים לרתיחה
  • מחזירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, מבשלים 10 ד' מכל צד
  • מגישים קציצה על ערימה של פירה ויוצקים מעל רוטב.

Salisbury Steak בויקיפדיה

בתיאבון !