אוקיי, סטייק סליסבורי זה הכי לא סטייק, אלא תערובת של בשר טחון בצורה שאיכשהו מזכירה אולי סטייק, אבל מה שבטוח – זה טעים לאללה.
המצרכים לסטייק סליסבורי :
תערובת הבשר
750 גר' טחון בקר
1 כוס קוואקר
1/2 כוס קטשופ
1 כף חרדל דיז'ון
2 ביצים
הרוטב
2 בצלים, פרוסים
רוטב וורצ'סטרשייר
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כוסות מים רותחים
שמן זית לטיגון
פירה תפו"א להגשה
וככה מכינים :
- מערבבים את הבשר, הקוואקר, הביצים הקטשופ והחרדל לעיסה אחידה,
- מחלקים ל 6 קציצות שטוחות גדולות ומטגנים בשמן זית 5 דקות מכל צד, לא מזיזים תוך כדי טיגון כדי שהקציצות לא יתפרקו, הופכים בזהירות ומוציאים בזהירות.
- באותו שמן מטגנים את הבצל בסבלנות טיגון יסודי,
- מוסיפים רוטב וורצ'סטר ומקרצפים את תחתית הסיר
- ממיסים אבקת מרק בצל וקורנפלור ב 2 כוסות מים רותחים ומוסיפים, מביאים לרתיחה
- מחזירים את הקציצות לסיר עם הרוטב, מבשלים 10 ד' מכל צד
- מגישים קציצה על ערימה של פירה ויוצקים מעל רוטב.
בתיאבון !