פשטידת מנגולד

כדי להכין פשטידת מנגולד צריך:

  • 2 חבילות מנגולד
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 4 ביצים טרופות
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 שמנת מתוקה
  • גבנ"צ מגורדת, כמות נדיבה
  • 200 גר' בולגרית, מפוררת גס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ מלח
  • שמן זית

  1. מכינים את המנגולד

    מפרידים בעזרת סכין חדה, בשני חתכים אלכסוניים, את הגבעול הלבן מהעלה הירוק.
    שוטפים היטב,
    מורידים (וזורקים) את הבסיס של הגבעול
    ואת שאר הגבעול קוצצים,
    את העלים הירוקים חותכים לרצועות.

  2. מטגנים

    צורבים את הבצל הקצוץ במחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים,
    מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים ומטגנים עד שהם רכים והבצל שקוף.
    מוסיפים את רצועות עלי המנגולד, מפזרים עליהן מעט מלח, מכסים ומנערים את הסיר,
    מערבבים מדי פעם עד שהעלים מתעלפים.
    מסירים מהאש ומחכים שיצטנן קצת לפני שמוסיפים את שאר החומרים.

  3. מוסיפים את שאר החומרים

    מוסיפים כל מרכיב בנפרד ומערבבים לתערובת אחידה.
    משמנים תבנית, יוצקים פנימה את התערובת ומשטחים.

  4. אופים

    ב 180 מעלות כ 40 דקות, עד שהפשטידה שחומה מאד ונראית טעימה.

  5. בתיאבון !!

אולי נכין גם

בצל כבוש

בצל כבוש מכינים מבצל לבן, שלא תמיד בעונה 2 ק"ג בצל לבן 1 כוס חומץ טבעי כף גרגירי פלפל אנגלי

סלט עגבניות ושמנת

4 עגבניות מוצקות, חלוטות ומקולפות 1 גביע שמנת חמוצה 1 בצל ירוק, קצוץ שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס חותכים

עוגת גבינה

2.5 גביעי גבינה לבנה 1 גביע שמנת חמוצה 4 חלבונים 1 פודינג וניל 1/2 כוס סוכר 2 כפות קורנפלור לציפוי

מרק עדשים

מרק עדשים מהיר (בעיקר אם משתמשים בעדשים מוכנים קפואים) 500 גר' עדשים, מושרים ללילה, שטופים היטב ומסוננים (או קפואים מוכנים)