1 בצל גדול, קצוץ
1 כוס עדשים אדומים, שטופים ומסוננים
1/2 כוס אורז
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
שמן זית
מלח לפי הטעם
מים רותחים
לקרוטונים
קוביות לחם מאתמול
שמן זית
זעתר
מטגנים בצל בשמן זית עד ששקוף.
מוסיפים את העדשים לטיגון קצר, מוסיפים אבקת מרק ו 2 כוסות מים רותחים.
מביאים לרתיחה ומבשלים 15 ד', כל 5 דקות מערבבים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך.
בודקים שהעדשים התרככו מעט, מוסיפים אורז ו 2 כוסות מים רותחים,
מבשלים 20 ד' וממשיכים לבדוק כל 5 ד' – לערבב ולהוסיף מים.
לטעום, להמליח לפי הצורך.
מגישים עם קרוטונים – מטגנים קוביות לחם בשמן זית, תוך כדי טיגון זורים תערובת זעתר.
בתיאבון