עוגת אפרסקים היא מהעוגות האלה, שצריך להתאפק לא לקחת כף ו'ליישר' עוד לפני שמגיע הזמן להגיש אותן. היא רכה ומלאה בטעמים של אפרסק וג'לי, עוגה קיצית וכיפית.
כדי להכין עוגת אפרסקים צריך :
200 גר' חמאה, מרוככת
1.5 כוס סוכר
4 ביצים
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה
1 כפית תמצית תפוז
1 קופסה אפרסקים בסירופ, נוזלים בנפרד
1 שקית ג'לי כתום
וככה מכינים :
מקציפים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים ומלח וממשיכים להקציף עוד 3 ד'.
במהירות נמוכה מוסיפים קמח ואח"כ שמנת ותמצית תפוז.
יוצקים לתבנית משומנת ומשקעים בתערובת את חצאי האפרסקים בפיזור אחיד.
אופים ב 180 מעלות כ 40 ד' עד שהעוגה שחומה ויפה, בודקים עם קיסם.
יוצקים על העוגה החמה את סירופ האפרסקים.
מכינים את הג'לי ויוצקים אותו חם על העוגה. ממתינים עד שיתקרש מעט ומעבירים למקרר.
בתיאבון