דג ברוטב חובה לאכול עם משהו לבן טרי (לחם, חלה, לחמניה, תבחרו)
נתחי פילה דג (סול, נסיכה, מושט) כמספר הסועדים
1 לימון, סחוט
שמן זית
1 בצל, פרוס
10 שיני שום, חצויות
3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
1 קופסה (260 גר') רסק עגבניות
1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
1 כף אבקת מרק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1 כפית פלפל לבן
מים רותחים
שוטפים את נתחי הדג, מכסים במים קרים עם לימון סחוט ומניחים עד שהרוטב מוכן
מטגנים בשמן זית בצל עד ששקוף, מוסיפים שום ופלפלים ומטגנים עד שהפלפלים מתעלפים,
מוסיפים רסק, פטרוזיליה ותבלינים ומכסים במים, מבשלים כ 15 ד'
מוסיפים את הדגים ומשקיעים אותם ברוטב, מבשלים 20 ד' נוספות ברתיחה עדינה
בתיאבון !