לחם לבן

לחם לבן

כדי להכין לחם לבן צריך :

1 ק"ג קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר לבן

600 מ"ל מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח

ביצה
מלח גס

וככה מכינים :

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים וסוכר, מוסיפים בהדרגה מים, שמן, ובסוף מלח.
לשים עוד 8 דקות.
מרססים את הקערה והבצק בספריי שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה, עד שמכפיל את נפחו.
מחלקים את הבצק ל 2, יוצרים 2 ככרות יפות, מניחים על נייר אפיה, חורצים חריצים לרוחב עם סכין חדה,
מכסים בנייר אפיה נוסף ומכניסים לתנור כבוי להתפחה נוספת.
מורחים ביצה טרופה וזורים מלח גס (אם רוצים)
אופים ב 180 מעלות כ 30 דקות

בתיאבון !