מרק בטטה

1 בצל, קצוץ
5 שיני שום
שמן זית
6 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות
1 כף אבקת מרק
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
אגוז מוסקט מגורד
2 ליטר מים, רותחים
500 מ"ל שמנת לבישול

צורבים בצל בסיר, מוסיפים שום ושמן זית ומטגנים עד שהבצל מזהיב,
מוסיפים את הבטטות לטיגון קצר ומערבבים עד שמצופות בשמן,
מוסיפים תבלינים ומים, מבשלים 30 ד' מהרתיחה
מרסקים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים שמנת לבישול לקראת סוף הריסוק.

בתיאבון