עוף בקולה

  • כרעיים מנוקים
  • 1 בקבוק קולה (לא דיאט, הכי פשוטה)
  • 3 כפות אבקת מרק בצל מומסת בחצי כוס מים
  • פלפל גרוס, פפריקה מתוקה
  • שמן זית
  • ירקות חתוכים / לקט ירקות (לא חובה)

  1. מתבלים את הכרעיים

    יוצקים על הכרעיים המנוקים מעט שמן זית, מפזרים פפריקה ופלפל, בעזרת כפפה חד פעמית מעסים את הכרעיים עד שמצופים בתבלינים.

  2. מטגנים את הכרעיים

    מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים, טיגון קל

  3. מסדרים בתבנית

    בתבנית אפיה גדולה או סיר בישול איטי, מניחים שכבה של ירקות, עליהם את העוף, ומעל יוצקים את הקולה ואבקת המרק המומסת.

  4. אופים

    ב 200 מעלות בתנור למשך כשעה וחצי, בהתחלה בתבנית מכוסה ואחר כך ללא מכסה עד להשחמה יפה.
    או מבשלים בסיר בישול איטי.