פאי רועים

פאי רועים

פאי רועים – ארוחה מלאה בתבנית אחת

זה אחד המתכונים שהכי מזוהים איתי, הוא מעולה לאירוח ונראה מאד יפה בהגשה, מאד ממלא ומשביע, ובעיקר חורפי.

כדי להכין פאי רועים צריך :

500 גר' טחון בקר וכבש
500 גר' תפוחי אדמה, קלופים חתוכים ומבושלים במי מלח
2 בצלים גדולים, קצוצים
מעט שמן לטיגון
1 כף קמח
1/2 כוס מרק
1 כף רוטב וורצ'סטרשייר
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, טימין

ככה מכינים :

מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים
מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון, עד שהוא משחים מעט,
מוסיפים קמח ומבשלים בבחישה עוד דקה
מוסיפים מרק, רוטב וורצ'סטרשייר ותבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה
מניחים את הבשר בפיירקס משומן, בשכבה אחידה ודחוסה
מורחים מעל את מחית תפוחי האדמה, ומרססים בספריי שמן (או מושחים מעט שמן במברשת)
אופים ב 180 מעלות כ 30 דקות, עד שהמחית מזהיבה.

בתיאבון

מקור התמונה