1 ק"ג עלי ורדים (גדולים, בצבע בורדו, לא מרוססים)
1 כפית מלח לימון
1 ק"ג סוכר
מיץ מ 2 לימונים
שוטפים היטב את עלי הורדים ומייבשים
גוזרים במספריים לחתיכות קטנות
יוצקים מעט סוכר ולשים באצבעות, עד שהעלים רכים ומגירים נוזלים.
בשלב זה אפשר לשמור במקרר ולהוסיף בכל פעם, עד שיש כמות מספיקה.
לבשל על אש קטנה את עלי הורדים עם הנוזלים, הסוכר מלח לימון ולימון סחוט, עד שהריבה מסמיכה אבל לא מדי.
לשמור בצנצנות מעוקרות.
בתיאבון