מרק ברוקולי

כדי להכין מרק ברוקולי צריך:

  • חב' ברוקולי קפוא, או 1 ק"ג ברוקולי טרי, מרוכך וקצוץ
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • חופן שיני שום, קצוצות
  • 2 תפו"א, קלופים וקצוצים
  • שמן זית לטיגון
  • 2 ליטר ציר (או מים עם אבקת מרק)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 1 מיכל שמנת לבישול

  1. קודם כל מטגנים

    מטגנים בשמן זית את הבצל והשום עד ששקוף, מוסיפים את תפוחי האדמה הקצוצים לטיגון קצר.

  2. מרתיחים ומוסיפים ברוקולי

    מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הברוקולי למרק הרותח.

  3. מבשלים

    מבשלים כ 20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

  4. מרסקים

    מוסיפים את השמנת, מרסקים בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול.

  5. בתיאבון !

אולי נכין גם

פרגיות במרינדה

פרגיות משרה: 1 כוס מיץ תפוזים סחוט 1/2 כוס סילאן תמרים 3 כפות רכז רימונים לשרות את הפרגיות למס' שעות

כרובית במחבת

1 ראש כרובית פירורי לחם מלח פפריקה שמן זית לטיגון מרככים את הכרובית בבישול או במיקרו, מפרידים לפרחים מיבשים מעט

לחמניות כפריות

1 ק"ג קמח שטיבל 6 1 שקית שמרים יבשים 1 כף מולסה 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן קנולה 2-3

פטריות בתחמיץ

1/2 ק"ג פטריות טריות לתחמיץ 1/2 כוס שמן זית 1 כוס יין אדום 3 כפות חומץ בלסמי כמה גרגרי פלפל