חצילונים לא קטנים מדי (7-10 ס"מ)
מקלות סלרי (החלק שבין השורש והעלים, בלי העלים)
כמה שיני שום
פלפל ירוק בהיר (נהריה)
חומץ טבעי 5%
חותכים חתך בצד החצילונים ומבשלים אותם במים רותחים ומומלחים עד שהם מתרככים מעט.
מסננים ומצניים.
את הסלרי השום והפלפל קוצצים דק דק בכמה וכמה פולסים במעבד המזון, וממלאים בתערובת הזו את החצילים.
מסדרים את החצלים בצפיפות בשכבה אחת בכלי שטוח, ומכסים בחומץ.
מניחים במקרר ל- 3 ימים ומקווים שעד שהם יהיו מוכנים רשמית עוד ישאר מהם משהו.
בתיאבון