פנה קוטה

פנה קוטה

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1/2 כוס סוכר
1 תרמיל וניל (או כפית תמצית וניל אמיתית, לא "בטעם")
1 שקית ג'לטין
2 כפות קוניאק / ברנדי

מחממים שמנת, סוכר ותרמיל וניל חצוי לסף רתיחה
מסננים (תמצית מוסיפים בשלב זה)
מצננים 10 ד'
מערבבים ג'לטין וקוניאק ומחממים חצי דקה במיקרו, עד שהג'לטין נמס לגמרי.
יוצקים ג'לטין לשמנת, מערבבים היטב,
יוצקים ל 5 כוסות חד פעמיות, מצננים מכוסה שעתיים לפחות.

לשחרור מהכוסות – טובלים כל כוס ל 20 שניות במים רותחים והופכים.

לרוטב מרסקים 1 כוס תותים, 1/2 כוס סוכר, 2 כפות קוניאק.

בתיאבון