סבתא שלי, עליה השלום, היתה מגדלת מנגולד, 'פזי', בגינה ומכינה ממנו פשטידה לשבת בבוקר. זה לא בדיוק המתכון שלה, אבל מבוסס עליו. אני די בטוחה שהיא היתה נהנית ממנו. אני לא ניסיתי לגדל אותו בגינה, אבל התבייתתי על דוכן בשוק שמחזיק עלים מצויינים 🙂
כדי להכין פשטידת מנגולד צריך :
חב' עלי מנגולד, מופרדים לירוק ולבן וקצוצים בנפרד
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
200 גר' גבינת פטה
1 כוס שמנת לבישול
1 ביצה
1 כוס פירורי לחם
שמן זית
מלח, פלפל, מוסקט
וככה מכינים :
מטגנים בצל עד ששקוף, מוסיפים שום ואת הלבן של המנגולד לטיגון קצר,
מוסיפים את הירוק של המנגולד ומעט מלח ומטגנים עד שמתכווץ.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
אופים בתבנית משומנת ומקומחת בפירורי לחם, כ 30 ד' בחום בינוני, עד שהפשטידה שחומה.
בתיאבון
2 תגובות בנושא “פשטידת מנגולד”
סגור לתגובות.