לביבות גזר

כדי להכין לביבות גזר צריך:

  • 1 חב' גזר, מקולף
  • 3 בצלים, קלופים וחצויים
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/4 כוס שמן זית

  1. מגרדים דק במעבד מזון

    את הגזרים והבצלים

  2. מרסקים

    את החלקים שלא התגרדו וצרור הכוסברה

  3. מערבבים

    טורפים יחד את הביצים, הקמח, השמן והתבלינים,
    מוסיפים את הירקות, מערבבים לעיסה אחידה

  4. מכדררים

    משמנים נייר אפיה,
    יוצרים קציצות, סוחטים מהן את הנוזלים תוך כדי,
    מסדרים על נייר האפיה

  5. אופים

    ב 200 מעלות כ 15 ד' מכל צד

  6. בתיאבון !

אולי נכין גם

בקר בעגבניות

1 ק"ג בקר לצלי (מס' 4, 5 או 6) חתוך לקוביות (אפשר לבקש מהקצב לחתוך) 1 כוס שמן זית 1

לחמניות כפריות

1 ק"ג קמח שטיבל 6 1 שקית שמרים יבשים 1 כף מולסה 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן קנולה 2-3

שניצל

נתחי חזה עוף משוטחים לשניצל (ככה, טרי, מהקצב) קמח ביצה פרורית זהב מלח, פלפל, כמון שמן לטיגון – אני מעדיפה

עוגיות גרנולה

200 גר' מחמאה 1 כוס סוכר חום 2 ביצים 2.5 כוסות גרנולה 1.5 כוס קמח מלא 1 שקית אבקת אפיה