אימאם ביילדי

3 חצילים צרים וארוכים
4 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות, קלופות
8 שיני שום
חופן פטרוזיליה
מלח
שמן זית

חוצים את החצילים לאורך, ויוצרים בבשר החציל חתך לכל אורכו
משרים את החצילים החצויים במים רותחים עם 4 כפות מלח למשך 10 ד', מוציאים ומייבשים על מגבת נייר.
קוצצים את הבצלים, העגבניות, השום והפטרוזיליה בפולסים במעבד מזון, ממליחים ומוסיפים מעט שמן זית ומערבבים.
יוצקים שכבה דקה של שמן זית לתבנית אפיה ומסדרים מעל את סירות החציל
דוחסים לחתך של כל סירת חציל כ 3 כפות גדושות מהתערובת, מניחים מעל את יתרת התערובת ויוצקים מעל מעט שמן זית.
יוצקים לתבנית כוס מים, מכסים בנייר אלומיניום
אופים ב 180 מעלות, שעה עם כיסוי, ולאחר מכן ב 200 מעלות כ 30 דקות, עד שמזהיב מעט ונראה טעים.

בתיאבון

מקור התמונה
By AlexanderVanLoonOwn work, CC BY-SA 4.0,