געפילטע פיש

גפילטע פיש

קציצות
1/2 ק"ג קרפיון טחון
2 בצלים בינוניים מרוסקים
1 פרוסת לחם לבן שרויה וסחוטה
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית פלפל שחור גרוס

מערבבים היטב את כל החומרים לעיסה אחידה.
בידיים רטובות צרים קציצות מאורכות ומבשלים בציר דגים.

ציר דגים
1 גזר גדול
2 בצלים בינוניים
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
3/4 כפית פלפל שחור
2+1/2 כוסות מים
2 עלי דפנה

קולפים את הירקות ופורסים לפרוסות.
מבשלים במים בסיר רחב 15 ד'
מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את קציצות הדג ומבשלים 60-90 ד' על אש קטנה
מצננים בסיר, מוציאים בזהירות ועורכים על צלחת הגשה.
מקשטים כל קציצה בעיגול גזר.

מקור התמונה