- 1/2 כוס שמן
- 1 ליטר מים
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 4 כוסות (חבילה, 500 גר') קמח מצה
- 7-9 ביצים (תלוי בגודל)
ככה מכינים לחמניות פסח :
- מרתיחים
מרתיחים בסיר את השמן, המים, המלח והפלפל, מכבים את הלהבה.
- מוסיפים קמח
מוסיפים את קמח המצה ומערבבים היטב עד שהתערובת דביקה.
מניחים לתערובת בסיר הצטנן למשך כ-10 דקות - מוסיפים ביצים
לאחר שהתערובת הצטננה, בוחשים פנימה את הביצים בזו אחר זו עד שהעיסה נוחה לעיבוד.
- יוצרים לחמניות
מכדררים לחמניות בידיים רטובות, בכמות של כף גדושה. ייתקבלו 20-25 לחמניות, על שתי תבניות אפיה.
- אופים
אופים את הלחמניות בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ 35 דקות.
- בתיאבון