4 ק"ג פרסה
2 ק"ג תפו"א
2 בצל גדול
7 ביצים
1 ק"ג בקר טחון
קמח מצה או פירורי לחם לבנים
מלח פלפל
שמן לטיגון
מרק עוף, או אבקת מרק מומסת
- מבשלים במים + 1 כף מלח פרסה ובצל כ- 15 ד' לאחר הרתיחה. מסננים.
- מבשלים עד ריכוך (במים או במיקרו) את תפוחי האדמה, מועכים למחית
- טוחנים בפולסים במעבד מזון (או במטחנת בשר) את הפרסה והבצל,
- מסננים ומייבשים מנוזלים במייבש חסה, או משאירים במסננת ללילה לפחות במקרר, שיגירו נוזלים.
- מוסיפים לפרסה 6 חלמונים, בשר טחון, תפו"א, מלח, פלפל וקמח מצה עד שהתערובת נוחה לעבודה,
- מכינים בלילה מ 6 חלבונים, 1 ביצה ומעט מים, מקציפים היטב במזלג.
- מכינים קערית עם קמח מצה וקערית עם חלק מתערובת החלבונים.
- יוצרים קציצות בעזרת כף, טובלים קודם בקמח, אח"כ בביצה ומטגנים במחבת בשמן חם עמוק.
- מסדרים את הקציצות המטוגנות בתבנית אפיה. יוצקים מעל אבקת מרק מומסת במים רותחים,
- אופים 10 דקות בחום בינוני ומשאירים בתנור לאחר האפיה.
בתיאבון !